Molly og Partner

Molly og Partner er en filmserie som henvender seg til alle små fotgjengere, både i barnehage og skole. Tanken er å motivere barna til å øve på konkrete utfordringer i trafikken sammen med voksne.

Hvem er Molly og Partner

Molly og Partner er bestevenner. De  bor i en hemmelig leilighet som bare kan nås bak et hull i en vegg, gjennom en blå dør og to trapper ned. Det er ingen som vet nøyaktig hvor gamle Molly og Partner er. Men Molly mener at Partner må være født en gang før OL på Lillehammer i 94, mens Molly selv ble født en eller annen gang etter Napoleons krigen. Samme kan det være.

Molly og Partner har ikke bil, men de har både sykkel og trillebår. Klokke klarer de seg uten.  De står opp når de er våkne og legger seg når de er trøtte.

Inne i leiligheten til Molly og Partner,  fra et hull bak sofaen, raser det nesten hver dag ut masse godterier. Du og jeg ville kanskje bare spist opp godteriene, men Molly og Partner bruker godtet til å bytte til seg ting de trenger for å overleve. En håndfull seigmenn gir dem seks egg feks, for syv sjokoladegriser kan de få en stålampe og for en pose sure skrikerunger fikk de en gang et par gummistøvler og ullsokker med hull på tærne.

Bakgrunn

Molly & Partner er kjent fra NRK Radio Super og har herjet kulturscener landet rundt de siste årene. Duoen har gitt ut flere album og i 2018 ga de ut sangene sine i egen sangbok på Musikkforlaget. Elleville av begeistring har Molly & Partner i samarbeid med Trygg Trafikk laget ny musikk med musikkvideoer samt nyttig trafikkmoro til glede og læring for liten og stor.

Hovedfilmer

Hvordan bruke Molly og Partner i undervisning?

Molly og partner er en serie bestående av 6 episoder. Hver episode er ca 5 minutter lang og fokuserer på et trafikalt tema. For hver episode er det tilrettelagt tillhørende samtalsoppgaver, trafikkoppdrag og digitale aktivitetsoppgaver.

Samtalsoppgaver

Hver samtalsoppgave er utdrag av hovedfilmen. Gjerne 10 – 15 minutters sekvenser som hjelper barna til å resonere på det som er blitt presentert i videoen.

Trafikkoppdrag

Trafikkoppdrag er steg-for-steg guider på hur konseptene som blivit presentert i videon kan bli øvd på praktiskt ute i trafikken.

Aktivitetsoppgaver

Aktivitetsoppgaver er digitala eller fysiska oppgaver som barn kan interagere med alene eller sammen med en voksen. Ofta i form av en quiz eller et oppgavehefte.